Network 2016-10-26T01:05:19+00:00

Hvad er network marketing egentlig, og hvordan fungerer det?

Der er mange der har angst for network marketing, fordi de fejlagtigt tror det er en form for pyramidespil, eller tvangssalg til venner og familie.

Det kunne ikke være længere fra!

Network marketing er en distributionsform. Dem der køber produkterne betaler bare mindre for dem, end hvis de havde købt dem i en butik.

Normalvis er avancen fra indkøber til slutbruger mindst 2,5 gange varens pris. Pr. led varerne går igennem. Det vil sige at du, hvis du køber et produkt der kostede 100 kroner for din indkøber, så skal du betale 250 kroner for det. Her skal du så også ind og regne på at produktet også har tjent penge til endnu et mellemled og til producenten – og måske flere led undervejs… alle har skulle tjene penge, og hvis der eksempelvis har været to mellemled undervejs, så kommer en vare til 16 kroner, med 2,5 gange avance oveni altså op på først 40 kroner, så 100 kroner og til sidst 250.

I network marketing foregår det anderledes. Alle slutbrugere køber direkte hos producenten, og på den måde spares mellemleddene væk. Lad os for eksemplets skyld sige at producenten vil tjene mere end de 2,5 gange varens pris, og derfor ganger med 10, så vil en vare til 25 kroner komme til at koste 250.

Så selv ved et meget højere procentsats, er det alligevel en mindre avance, når det kommer til stykket…

Er der så overhovedet nogen penge at hente, i NM, kan du spørge, og ja, det er der! – NM virksomheder er forskellige, og den markedsføringsgodtgørelse de udbetaler er også meget forskellig. Derfor er der her et par gode råd, inden du går i gang.

For det første er det vigtigt at du kan lide det produkt du markedsfører. Det virker dybt utroværdigt hvis du sælger kaffe og taler om hvor fantastisk godt lige præcis det DU køber smager, hvis det viser sig at du ikke kan fordrage kaffe….

Andet step, når du har fundet det produkt du ikke selv kan undvære, er at kigge på virksomhedens tilbagebetalingsprocent. Det firma jeg er faldet for, betaler 60% tilbage til distributørerne. Det vil sige, at af den avance de får ind, beholder de kun de 40% – resten ryger ud til dem der rent faktisk hjælper med at flytte varer over disken.

Network marketing lever af loyale og tilfredse kunder. Derfor er det en myte at folk bliver snydt og lokket til at købe ting de ikke kan bruge. Følelsen kan selvfølgelig være sådan, hvis du er kommet med i et NM-firma fordi du tror det er en lottokupon, og er blevet bildt ind at det er hurtigt og lettjente penge. Den slags fejlagtige informationer florerer desværre stadig få steder endnu – for selvfølgelig kræver det arbejde at få det til at give afkast.

Til gengæld er det umuligt at fejle, hvis du er nysgerrig, sætter dig ind i dit firma og produkterne, og lærer andre at gøre det samme.

Uanset om du vil forretningsformen eller ej, så er der god grund til at prøve produkter fra NM-firmaer. Faktisk er det sådan at fordi NM-virksomheder har distributører der har produkterne selv, så kan du ofte få lov at prøve produkterne, inden du beslutter dig for om det er noget du vil købe. Hvor får man ellers lov til det?

Det er også sådan, at den markedsførings/henvisningsprovision du får, følger dig for evigt. Det vil sige at du får betaling så længe en slutbruger køber produktet. Lad mig komme med et eksempel der er let at forstå.

Lad os sige at du lige har været hos en frisør, og har købt den BEDSTE shampoo i historien… du kender mit vilde uregerlige hår, og ringer til mig og fortæller at du har fundet noget som du er ret sikker på vil kunne tæmme det så jeg ikke ligner en trold når vejret er fugtigt.

Jeg bliver selvfølgelig glad for dit gode råd og spurter ned til frisøren og vil købe den gode shampoo, men da jeg skal betale siger frisør-damen: ”jeg skal lige høre hvem der har henvist dig?” – jeg nævner dit navn, og hun laver en note i systemet om at du skal have en 10’er, fordi du henviste mig til et køb.

Men ikke nok med det – hver eneste gang jeg derefter går til frisøren og køber noget, vil salonen sende dig penge, i forhold til hvor meget jeg har købt for.

Mine varer bliver ikke dyrere, du og jeg køber til samme pris, men du får en belønning fra salonen for at have gidet at tale med mig, og være opmærksom på mine behov. DET er network marketing.

Sidste år købte jeg en juicer på en stor butikskædes hjemmeside. Jeg blev så glad for den, at jeg skrev om den vidt og bredt alle vegne, og 3 dage efter var den i restordre på kædens hjemmeside… jeg så ikke så meget som en krone for det arbejde jeg havde lavet ved at skrive om den – selvom jeg ved at jeg havde en stor følgerflok der på min opfordring købte maskinen… Ikke lige så fair, vel?

Så med andre ord så betaler man i NM de folk som får flyttet produkter. Man satser ikke markedsføringspuljen på en reklame med George Clooney og holder vejret i håb om at det vil sælge produkter – man køber heller ikke reklameplads langs den amerikanske motorvej i håb om at nogen lige kigger til siden når de kører forbi, den slags er dyrt og ikke ret målbart. Man betaler dem der gider tale med folk, hjælpe dem med at bruge produkterne rigtigt, og endda kan hjælpe dem med at sende varer retur og få pengene igen, hvis det viser sig at de for dén person ikke levede op til forventningerne. En personlig kontakt. Det er hvad network marketing handler om.

Der er ingen begrænsning på din indtjening, ingen begrænsning på din forfremmelse, ingen faste arbejdstider og ingen mulighed for at blive fyret. NM er den eneste branche der er gik upåvirket gennem finanskrisen.

Men HUSK! – man kan ikke tjene penge uden at gøre en indsats. Det er ikke en lotteriseddel eller en lottokupon. Intet arbejde, ingen penge… Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det ofte også sådan. NM kræver en indsats, men til gengæld kan du i fremtiden leve godt af det arbejde du lægger i starten!

Skriv til mig hvis du vil vide mere, der er meget viden at hente, og du må selvfølgelig få adgang til alt den viden jeg har og kan skaffe!

Indtil da, så kan du her se en af dem der ved mest om branchen, nemlig Eric Worre. Han har en super fin youtubekanal som du kan følge med på.

Vil du vide mere?

Hvis du har du har lyst til at høre mere om hvad network marketing er, og vil vide mere om LifeWave som er det firma jeg har valgt at lægge energien hos, så udfyld formularen nedenfor. Så vender jeg tilbage så hurtigt jeg kan!

Gå til kontakt hvis du vil følge med på de sociale medier eller have kontakt på mail

Kontakt